Restaurang

Restaurangen öppnar igen!

Nu är det dags. Vi ska ha restaurangen öppet igen. Vi gör det såklart anpassad efter situationen.

Vi är glad att vi kan välkomna er igen hos oss. Vid fint väder kan man sitta i trädgården, annars i stora matsalen. Det är rymligt här, man kan sitta lite för sig själva utan problem.

Maten kommer vi servera på tallrik, sen finns små tillbehör man kan välja samt efterrätter, sallad och soppa.

Hur är det för mig/oss? Det är lite spännande att starta igen något nytt. Vi var ju vana att servera all mat på stora bufféer. Och det kan vi inte göra nu. Efter Påsk startade vi om med nya ideer; matlådor! Vi anpassade våra rutiner, skaffade förpackningsmaterial, fixade bussen till en Foodtruck, gjorde skyltar mm att visa vad vi har. Vi testade rätter och började laga mat, förpacka mat, och laga mat, och förpacka mat.

Vi började få några fasta kunder där ute mitt emot Ica. Jag gillar att ha små prat med förbi passerande, jag sitter och stickar en tröja under tiden.

Försäljningen gick i början över förväntan bra, men nu när sommaren kom saktade det in lite. Sommargäster förväntar att restaurangen är öppet igen. Så då tog vi steget och beslutade att vi kommer att göra det nu!

Det betydde: ändra reklamskyltarna igen.

Och i köket och restaurangen: även där nya rutiner eftersom vi ska ha serverad mat! Upptäcka på vilket sätt det är lätt för gäster att se vad de kan beställa, se vad vi kan och försöka att göra det så smidigt, trevligt och gott som möjligt.

Två söndagar har vi varit öppet på smyg för att träna. Jag märker att jag har saknad det här! Jag är glad att jag har hjälp av våra volontärer som är fortfarande här, för allt gående, servera ut, titta om det går bra, plocka in – och samtidigt vara i köket och fixa tallrikar mm är lite för mycket för mina fötter och min rygg!

Jag är glad att se att gästerna har tålamod när det tar lite tid, att man vet hur man ska hålla avstånd. Jag känner mig trygg med beslutet att öppna igen.

Foodtrucken kommer vi ha kvar mitt emot Ica, men endast 1 gång om dagen: Tisdag tom Lördag 16-18

Restaurangen öppnar nu först Lördag och Söndag och efter midsommar Tisdag tom Söndag.

Välkomna!!!

2 kommentarer

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.