Restaurang

Äntligen vattentät

En liten annorlunda berättelse om allt som händer här på Tolvsbo. Visst är allt om restaurangen, alla förberedelser till Julbordet och alla svårigheter som ska lösas pga Covid19 viktigast, men inte alltid väldigt inspirerande tyvärr.

Tur att det händer andra saker som ger lite framtidskänsla och förtroende i detta konstiga år. Det var några år nu utan tillräckligt många hjälpare som törs gå på taket, kan snickra lite eller har nödvändiga kunskaper vi behöver. Dessutom är säsongen att göra sånt arbete kort och precis när det är restaurangjobbet som kräver allt. Vi blev lite hopplöst: ”Hur får vi äntligen restaurangtaket vattentät och snyggt?! Så tog vi beslut att hyra in ett byggföretag från Köping. Vi fick namnet och referenser från sommarhusägare i området.

Och se vad som hände i bara 3 veckor! På baksidan av byggnaden tog vi bort många taktegel som är i hyffsat bra skick och lade plåt (det gamla uteserveringstaket) istället. På framsidan tog vi bort allt och lade folien på nytt, nya läktar och alla pannor som var bra nog. Visst efter några nödvändiga reparationer. Därefter nya takfot och rännar. Det finns fortfarande detaljer att göra kvar, men vi hoppas att klara av detta innan Julbordet.

Vi gjorde inte hela taket. Ungefär en kvart finns kvar att göra. Det är den delen som visar sig inte vara värst, inte är direkt ”ansiktet” av byggnaden, och mest till vänster. Förhoppningsvis finns pengar igen nästa år….. Det är redan ett under att det här var möjligt och gör oss glad och ger förtroendet att vi nån gång lämnar kvar nåt som fungerar och är i bra skick!

Fotnot för intresserade: Många år sen blev taket ”renoverad” men det var faktiskt ett fuskbygge. För ca 20 år sen tog man bort alla taktegel, lade folie ovanpå läktarna och sen teglarna tillbaka. Det funkar inte tyvärr.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.