Onsdag tom Söndag 27 november 4 december tom 20 december samt 24 december
I vår rymliga matsal är det mycket plats mellan olika sällskap. Vare sig du kommer med familj, vänner eller jobbet är julbordet ett härligt sätt att komma varandra närmare medan man njuter av allt det goda. Även nu i COVID-19 tider.
På Tolvsbo gör vi all julmat själva och vi ser till att inget saknas på bordet.
Uppdatering 16 november: På grund av det nya situation rund Corona startar vi en vecka senare med Julbordet. Vi hoppas verkligen att situationen kommer att släppa lite, och att ni så småningom kommer att kunna boka Julbord ändå!
Vi följer i alla fall alla rekommendationer!
Det går bara att njuta!
Hemlagad Närproducerade specialiteter Allt tillagad av det bästa råvaror Med goda gamla och nya recept, kryddad med fantasi och kärlek
Anpassningar Julbord 2020
Vi kommer att ha ett Julbord som är på grund av COVID-19 helt anpassad så att det är så säkert som möjligt. Det blir en form av buffé men utan att alla måste röra påläggsbestick och utan stora serveringsfat till alla. Maten kommer inte ligga öppet.
Lösningen vi har tänkt ut är följande:
När ni kommer är ni välkomna till ert bokade bord, alla bord är lite större än vanligt så att det finns plats i mitten till olika saker. Där hittar ni en termos med glögg, pepparkakor & ädelostcrème. Ni kan starta att mingla vid ert eget bord.
När det är dags för sillen kan en av er gå till buffén, var den hittar sillfat som innehåller 3 olika sillar i små glas med lock. Hen väljer ett fat som passar ert sällskap och hen tar det till ert bord. Där tar ni av locken och ni kan smaka alla sillar. Potatisen till er står redan på värme på ert bord.
På samma sätt går det med andra kalla rätter: fiskfat, kallskuret och sallader. Tillbehören som marmelad, senap, pickles, bröd och ost står redan på ert bord från början.
Varm mat kommer stå på ett bemannad buffé bakom glas, varje gäst kommer själv och visar vad hen vill ha på sin tallrik.
Dessertbuffén med bakverk, dessertostar och små glas med söta dessert är i 1-persons storlek att välja och allt är under lock eller plast. Godis och hemgjord konfekt hittar ni på små fat till hela sällskapet som ni igen kan ställa i mitten av ert bord.
Alla drycker som ingår (must, safter, kolsyrad vatten, kaffe, tevatten) står på ett buffébord i personstorlek eller i 2 / 4 persons termosar.
I matsalen finns två avställningsbord för disk. Vi uppskattar om ni själva ställer disken där då minskar vi att vi måste röra oss så mycket bland gästernas olika sällskap.
Vid bokning väljer ni själv eran starttid och bord. Ni har ert reserverade bord sen ca 2,5 timme, efter det kan vi duka om bordet till nya gäster.
Vi gör det för att skapa en lugn stämning och för att det blir aldrig för trångt rund buffébordet!
Totalt har vi maximalt 40 platser (i stället av 80), men genom lite utspridda starttider kommer det att vara nästan alltid färre gäster samtidigt!
Vi hoppas att våra lösningar kommer att ge en riktig Julbordskänsla men att ni alla känner er lugnt och säkert.
glögg står redan att välkomna er
sill och potatis
bröd och tillbehör till det egna sällskapet
Våra specialiteter
Är du nyfiken på vad som väntar på dig vid buffén? Hela menyn finns på den här sidan!
Hela Julbordet är tillagat på det bästa råvaror, goda gamla och nya recept kryddad med egen fantasi och mycket kärlek. Vårt sillbord är underbart gott med bara heminlagda sillar. Du hittar goda röror och sallader, fina ostar och utsökta kex. På fiskbordet serverar vi bland annat varmrökt regnbåge från Siljan. Alla korvar, pastej och den kanon-goda rökta lammfiol är tillagade hos våra grannar Åkes Slakteri. Vi har tillagad chutney, pickles, chokladgodis och mycket, mycket mer!
Laktos och glutenfri
Bergsmansgård Tolvsbo Julbord är nästan helt laktos och glutenfri. Våra mjölkprodukter är laktosfria. Om en rätt innehåller laktos, gluten, skaldjur eller nötter är det markerade. Vi har bakad bröd samt kakor och efterrätter som är laktos och glutenfri.
I årets julbord är det viktigt vid bokning att anmäla om någon behöver glutenfri eller mjölkfri kost.
Vegetarisk
Naturligt har vi många vegetariska rätter, bland annat hemlagade vegetariska ’köttbullar’ och paté.
I årets julbord är det viktigt vid bokning att anmäla om någon behöver vegetarisk eller vegansk kost.
Ekologisk, närproducerad
Vi använder gärna närproducerade, ekologiska produkter eller småskalig producerade produkter. Så är till exempel allt hembakade ekologiskt, nästan allt kött är ekologiskt och mycket mer.
Vi använder oss även av vår egen skörd till (äpplen till glöggen, pumpa och tomat med äpple till chutney).
Kantarellerna är plockad av Kenneth och Gunilla i skogarna runtom oss.