Restaurang

Julbordet har börjat!

Roligt! Ute är det vit och kallt, inne är det varmt runt brasan: Julbordet har börjat på riktigt. Och alla börjar med glöggen....

Nyöppning & Julbord förberedelser

Förra helgen öppnade vi tolvsbo under ett nytt namn: Bergmansgård har blivit Värdshus. Tack alla ni som kom att titta runtomkring, prata lite om förr, nu och framtiden, köpa roliga saker i loppisen och njuta av det lilla buffén. Det var en mysig helg, med många intresserade gäster. Och...

Göra vegansk paté

En vegansk paté ville jag göra, det blev lite smaka/testa och göra om, men nu tror jag att den blev bra. Jag vill inte göra ’låtsas’ kött, vegetarisk får ha en egen smak tycker jag. Kikärter, grå-ärter, linfrö och chiafrö gjorde basen, sen fyllde jag det med valnötter, dadlar...

Ett stort frys

Tack och lov har vi ett stort frys! Det är så mycket på gång i köket och det ska bli så mycket av allt! Jag gjorde ungefär 60 små fruktkakor, fikonmarmelad, 20 tårtbottnar (men det måste bli mycket mer kommande dagar!) och jag har stekt 25 kilo lök, det...

Baka 50 äppelpajer!

Vi hade så mycket äpplen i år, nu har det blivit bland annat 50 äppelpajer, att frysa in till Julbordet....

Nya skyltarna

Och då var det dags att sätta upp de nya skyltarna. Och vi kan berätta om väldig kalla fingrar som måste skruva in väldig kalla bultar…… Men resultatet är vackert och helt annorlunda tycker vi. Och då var det dags att sätta upp de nya skyltarna. Och vi kan...

Förändringar på gång

Höst 2018 hade vi bestämt att vi skulle leta efter någon som ville ta över stafettpinne att driva Bergsmansgården. Hela arbetsbördan började bli för mycket för oss och därför kände vi oss tvungen att lägga ut gården till försäljning. Men det blev bättre än så!! Vi kommer stycka av...

Lite om oss

År 2006 förälskade vi oss i vår fina Bergsmansgård och sedan dess har vi gjort allt vad vi kunde att erbjuda härlig mat, skönt boende och en lugn konferens- plats i en avstressande miljö. Sedan 2019, med tanke på vår ålder, har vi såld Bergsmansgården och fortsättar vi med...