Stranded during the Coronavirus in Sweden

When I was planning this volunteering I never imagined that I would be stranded in Sweden indefinitely due to a virus. At first I thought that this adventure would last two months, I would have a very close contact with nature and I would also know a lot about...

Nya planer: Påskbord som hämtmat

Vi ser tyvärr inga möjligheter att öppna restaurangen med Påsk på grund av coronaviruset. Men vi sitter inte still. Vi förbereder oss nu att ni kan beställa Påskbordet som hämtmat hos oss. Första test har jag gjord nu med ett fat med skaldjur smörgåstårta och fyllda ägg, och ett...

Vi syr nya servetter

Nyaste projekt: vi syr nya servetter till restaurangen. Jag hade jätte fina gardiner köpt någon gång till mitt gamla hus, innan jag kom till Tolvsbo. Här på Tolvsbo hade jag använd många av dom i våra hotellrum. Men nu behöver vi det inte mer. Men jag älskar tyget så...

Dags att förbereda skyltarna

Dags att förbereda skyltarna. Det är kul för att jag gillar att jobba praktisk. Bra start till det nya året. Vår nya stil är färgglad, så våra gamla skyltar måste få ett nytt utseende, och många skyltar måste göras på nytt. Huvudskyltarna har vi redan placerad, PLING reklam hade...

God fortsättning på det nya året

Vi tackar alla gäster som besökte oss under 2019 och önskar allt bästa till 2020. Vi tar nu en liten paus med restaurangen och hoppas att vi från och med Påsk 2020 får hälsa all våra kära bekanta och många nya gäster ett varmt välkommen åter!...

Julbordet har börjat!

Roligt! Ute är det vit och kallt, inne är det varmt runt brasan: Julbordet har börjat på riktigt. Och alla börjar med glöggen....

Nyöppning & Julbord förberedelser

Förra helgen öppnade vi tolvsbo under ett nytt namn: Bergmansgård har blivit Värdshus. Tack alla ni som kom att titta runtomkring, prata lite om förr, nu och framtiden, köpa roliga saker i loppisen och njuta av det lilla buffén. Det var en mysig helg, med många intresserade gäster. Och...

Göra vegansk paté

En vegansk paté ville jag göra, det blev lite smaka/testa och göra om, men nu tror jag att den blev bra. Jag vill inte göra ’låtsas’ kött, vegetarisk får ha en egen smak tycker jag. Kikärter, grå-ärter, linfrö och chiafrö gjorde basen, sen fyllde jag det med valnötter, dadlar...

Ett stort frys

Tack och lov har vi ett stort frys! Det är så mycket på gång i köket och det ska bli så mycket av allt! Jag gjorde ungefär 60 små fruktkakor, fikonmarmelad, 20 tårtbottnar (men det måste bli mycket mer kommande dagar!) och jag har stekt 25 kilo lök, det...

Baka 50 äppelpajer!

Vi hade så mycket äpplen i år, nu har det blivit bland annat 50 äppelpajer, att frysa in till Julbordet....