Nya planer: Påskbord som hämtmat
Vi ser tyvärr inga möjligheter att öppna restaurangen med Påsk på grund av coronaviruset. Men vi sitter inte still. Vi förbereder oss nu att ni kan beställa Påskbordet som hämtmat hos oss. Första test har jag gjord nu med ett fat med skaldjur smörgåstårta och fyllda ägg, och ett...
Nyöppning & Julbord förberedelser
Förra helgen öppnade vi tolvsbo under ett nytt namn: Bergmansgård har blivit Värdshus. Tack alla ni som kom att titta runtomkring, prata lite om förr, nu och framtiden, köpa roliga saker i loppisen och njuta av det lilla buffén. Det var en mysig helg, med många intresserade gäster. Och...
Göra vegansk paté
En vegansk paté ville jag göra, det blev lite smaka/testa och göra om, men nu tror jag att den blev bra. Jag vill inte göra ’låtsas’ kött, vegetarisk får ha en egen smak tycker jag. Kikärter, grå-ärter, linfrö och chiafrö gjorde basen, sen fyllde jag det med valnötter, dadlar...
Ett stort frys
Tack och lov har vi ett stort frys! Det är så mycket på gång i köket och det ska bli så mycket av allt! Jag gjorde ungefär 60 små fruktkakor, fikonmarmelad, 20 tårtbottnar (men det måste bli mycket mer kommande dagar!) och jag har stekt 25 kilo lök, det...
Baka 50 äppelpajer!
Vi hade så mycket äpplen i år, nu har det blivit bland annat 50 äppelpajer, att frysa in till Julbordet....